Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@07:48:08 GMT

تأثیر مصرف کلسترول خوب در سلامت کبد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۴۸۲۷

تأثیر مصرف کلسترول خوب در سلامت کبد

دانشمندان آمریکایی می‌گویند مصرف کلسترول خوب می‌تواند از تاثیر مخرب باکتری‌های روده بر کبد جلوگیری کند.

 به گزارش برنا؛ بدن دارای دو نوع کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) است. زمانی که درباره تاثیرات مخرب کلسترول برای سلامتی بدن سخن می‌گوییم، منظورمان کلسترول بد است. با این حال، خبر خوب این است که مصرف کلسترول خوب می‌تواند تاثیرات مخرب کلسترول بد برای بدن را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان ابعاد دیگری از فواید کلسترول خوب را نمایان کرده است. محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا می‌گویند یک نوع از لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) نقش مهمی در جلوگیری از آسیب به کبد دارد. در حقیقت این نوع کلسترول خوب مانع از بروز التهاب در کبد می‌شود.

محققان در این مطالعات اقدام به بررسی تاثیر یک نوع کلسترول خوب به نام HDL۳ کردند که  زمانی که توسط روده تولید می‌شود مانع از فعالیت‌های باکتری‌هایی است که باعث التهاب کبد می‌شوند. در حقیقت این باکتری‌ها با تولید پیام‌هایی منجر به فعال شدن سلول‌های ایمنی بدن برای ایجاد التهاب در بدن و به ویژه کبد می‌شوند.

یکی از دانشمندان این تحقیقات می‌گوید: گرچه HDL به عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود، اما پس از آنکه تحقیقات پیشین نشان داد مصرف دارو‌هایی با دوز بالای این نوع کلسترول تاثیرات زیادی در بیماری‌های قلبی – عروقی ندارد در سال‌های اخیر میزان مصرف آن‌ها کاهش یافته است.

او افزود: با این حال، یافته‌های ما نشان داده مصرف کلسترول خوب در بدن باعث محافظ از کبد در برابر بیماری و التهاب می‌شود. بیماری کبد یکی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلب است. مطالعات ما بر روی موش‌ها اثبات کرده کلسترول خوب برای حفاظت از کبد مناسب است.

هر گونه آسیب به روده‌ها می‌تواند بر روی چگونگی فعالیت‌های "باکتری‌های گرم منفی" تاثیر بگذارد. این باکتری‌ها یک مولکول التهابی به نام لیپوپلی ساکارید تولید می‌کند که از طریق رگ پرتال به کبد می‌رود. رگ پرتال یکی از رگ‌های اصلی بدن است که به کبد خون رسانی می‌کند و وظیفه انتقال مواد مغذی به کبد پس از جذب از سوی روده را دارد.

مولکول لیپوپلی ساکارید تولید شده از سوی باکتری‌های روده از طریق همین رگ به همراه دیگر مواد مغذی به کبد می‌رود. این مولکول باعث فعال شدن سلول‌های ایمنی بدن و بروز التهاب در کبد می‌شود. در این حالت احتمال بروز بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب و فیبروز کبدی وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واشنگتن قلب بیماری قلبی کبد سلامت کبد مصرف کلسترول خوب نوع کلسترول باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۴۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش سلامت دهان و دندان

 

 رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: این پویش همزمان با  سراسر کشور از فردا ۱۷ اردیبهشت تا ۱۹ ارددیبهشت به مدت سه روز با شعار " دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم" برگزار می‌شود.

دکتر میر شفیعی آموزش بهداشت دهان دندان، معاینه، شناسایی و غربالگری مشکلات دندان بین دانش‌آموزان را از اهداف اجرای این پویش عنوان کرد و افزود: در این پویش دانشجویان دندانپزشک در مدارس حضور پیدا خواهند کرد و خدمات آموزش سلامت دهان و دندان و خدمات فلوراید تراپی را برای دانش آموزان ابتدایی ارائه می‌دهند.

او گفت: پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت، مراقبین سلامت و بهورزان هداشت دهان و دندان و اهمیت آن با سلامت بدن را به مردم اموزش خواهند داد.

میرشفیعی با توجه به اینکه سلامت دهان و دهان با سبلامت بدن از جمله بیماری فشار خون، دیابت و بارداری در ارتباط است، افزود: افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند دارای بیماری فشار خوهند بود و افرادی که دیابت دارند اگر بیماری آنها کنترل شود، بر روی بیماری‌های دهان و دندان تاثیر بسزایی دارد.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک به مردم توثصیه کرد: نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت دهند تا بیماری‌هایی که مرتبط با سلامت دهان و دندان است، کمتر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار