Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران هلندی و آمریکایی در بررسی مشترکی، بینش‌های جدیدی را در مورد درمان بیماری التهابی روده با روش پیوند مدفوع ارائه داده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از ساینس دیلی، بیماری التهابی روده با بروز تغییراتی در روده‌ها همراه است؛ از جمله تغییر در ترکیب میکروارگانیسم‌ها و سطح مواد ضد میکروبی که سلول‌های پوششی روده آنها را ترشح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافتن پاسخ برای این پرسش که آیا تغییرات مورد نظر می‌توانند علت التهاب باشند، دشوار است. پژوهشگران دانشگاه خرونینگن (University of Groningen) هلند با همکاری پژوهشگران آمریکایی، اکنون زنجیره علت منتهی به التهاب را کشف کرده‌اند.

پژوهشگران در این پروژه، از موش‌ها استفاده کردند و ژنی را که مسئول تولید ترکیب ضدمیکروبی "کاتستاتین" (Catestatin) است، با استفاده از روش‌های ژنتیکی در آنها حذف کردند. در موش‌های معمولی، کاتستاتین توسط سلول‌های پوششی روده ترشح می‌شود و سویه‌های باکتریایی حساس را از بین می‌برد. این گروه پژوهشی به سرپرستی "سحر ال ایدی" (Sahar El Aidy)، میکروبیولوژیست دانشگاه خرونینگن، توضیح داده‌اند که ترکیب میکروب‌های روده در این موش‌ها چگونه تغییر کرده است. همچنین آنها نشانه‌های التهاب روده را نیز توضیح داده‌اند.

متابولیت‌ها

دانشمندان در آزمایش‌های بعدی خود، از روش پیوند مدفوع استفاده کردند تا دریابند که آیا بروز تغییر در ترکیب میکروبی واقعا علت التهاب است یا در نتیجه التهاب پدید آمده است. هم به موش‌های مذکور و هم به موش‌های معمولی، ملین داده شد تا بیشتر باکتری‌ها از روده‌های آنها حذف شوند. ال ایدی گفت: ما از یک ملین به جای آنتی‌بیوتیک استفاده کردیم زیرا این داروها می‌توانند سکونت مجدد باکتری‌ها پس از پیوند مدفوع را مختل کنند.

به موش‌های گروه آزمایشی، مدفوع موش‌های معمولی پیوند زده شد و بالعکس. پس از دو هفته، نمونه‌هایی برای ارزیابی ترکیب میکروبی در روده گرفته شدند.

ال ایدی ادامه داد: نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیب به سمت اهداکننده تغییر کرده است؛ به این معنا که پیوند مدفوع، موفقیت‌آمیز بوده است. تجزیه و تحلیل متابولیت‌های داخل روده نشان داد که تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه، در موش‌های گروه آزمایشی کاهش یافته است.

فیبروز

کاهش تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه، نتیجه تغییر در جمعیت میکروبی روده بود که از عدم وجود کاتستاتین پدید آمد. ال ایدی گفت: آزمایش‌های ما نشان داد که نفوذپذیری اپیتلیال روده‌ها، با پیوند مدفوع بازیابی می‌شود. همچنین، میزان فیبروز ناشی از التهاب کاهش یافت.

این نتایج نشان می‌دهند که بروز تغییرات در ترکیب میکروبی که به دلیل عدم وجود کاتستاتین ایجاد می‌شوند، مسئول واکنش التهابی در موش‌ها هستند.

هدف

ال ایدی گفت: این گام مهمی به سوی درمان بیماری التهابی روده است. ما با استفاده از تجزیه و تحلیل رونویسی، الگوی بیان ژن را مشخص کرده‌ایم که با تغییرات ناشی از حذف کاتستاتین مرتبط است و مشابه تغییری است که در بیماری التهابی روده دیده می‌شود. ما می‌توانیم این الگوی بیان را با تعدادی از گونه‌های میکروبی مرتبط کنیم که مسئولیت بروز این تغییرات را بر عهده دارند.

با وجود این، برنامه این گروه پژوهشی، درمان بیماران با پیوند مدفوع نیست. ال ایدی ادامه داد: این فرآیند، نتایج متناقضی را در انسان نشان داده است؛ شاید به این دلیل که ما نمی‌دانستیم یک ترکیب میکروبی سالم در انسان چیست. در عوض، نتایج این پژوهش جدید، روش‌هایی را برای هدف قرار دادن سویه‌های باکتریایی خاص در اختیار دارند که تحت تأثیر حذف کاتستاتین هستند. این همان چیزی است که در تلاش‌های پیشین برای بازگرداندن یک جمعیت میکروبی سالم روده گم شده بود.

نتایج این پژوهش در مجله "Gut Microbes" به چاپ رسید.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: باکتری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: باکتری بیماری التهابی روده ترکیب میکروبی پیوند مدفوع موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۸۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!